Περιοχή


Η Βόρεια Εύβοια ως ταξιδιωτικός και τουριστικός προορισμός αποτελεί ιδανική πρόταση για όλους εκείνους που αναζητούν χαλάρωση, απόλαυση, ξεκούραση, διασκέδαση και ψυχαγωγία στις διακοπές ή στις εκδρομές τους. Συνδυάζει όμορφο φυσικό τοπίο, υπέροχες ακρογιαλιές, πνευματική παράδοση, πολιτισμό, υποδομές, ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους. Συγκεκριμένα τα πολλά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου μπορούν αδρομερώς να περιγραφούν στους τρεις παρακάτω λόγους:

 1. Στη Βόρεια Εύβοια μπορεί κανείς να θαυμάσει και να απολαύσει το υπέροχο φυσικό τοπίο που συνδυάζει καταπράσινα πευκοδάση και παραποτάμια πλατανοδάση, γραφικά, πανέμορφα και παραδοσιακά ορεινά χωριά, ορειβατικά μονοπάτια, καταρράκτες και γάργαρα νερά αλλά και υπέροχες δαντελωτές αμμουδερές ακρογιαλιές, γραφικούς όρμους και κολπίσκους, οργανωμένες και κατακάθαρες παραλίες, ψαρότοπους, αλιευτικά καταφύγια (στο Πευκί, στα Βασιλικά, στους Ωρεούς, στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας) θαλάσσια σπορ κάθε είδους, μικρές κρουαζιέρες σε γειτονικούς προορισμούς (Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος – Τρίκερι) γευστικότατη ντόπια κουζίνα και παραδοσιακές λιχουδιές και πλούσια πολιτισμική ζωή. Ασύγκριτης και ασυναγώνιστης ομορφιάς τοποθεσίες είναι και τα Λιχαδονήσια γνωστά ως «Σεϊχέλες της Ελλάδος», τα Ελληνικά με το γραφικό νησάκι τ’ Αη-Νικόλα αλλά και όλα τα χωριά απ’ τα Βασιλικά ως τα Γιάλτρα και τη Λιχάδα.
 2. Στα Λουτρά Αιδηψού βρίσκεται ένα απ’ τα πιο γνωστά παγκοσμίως διεθνές κέντρο θερμαλισμού. Οι ογδόντα και περισσότερες ιαματικές πηγές της λουτρόπολης τα «Ηρακλέους Θέρμα» που αναβλύζουν από βάθος 3000 μ. πέρα απ’ το εντυπωσιακό και μοναδικό ίσως θέαμα που προσφέρουν έχουν και ιατρικά αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες.
 1. Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού υπάρχουν προορισμοί με πολιτιστικό – οικολογικό – πνευματικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον.
  •  Μνημεία της αρχαίας ιστορίας είναι ο Ταύρος των Ωρεών και το ερειπωμένο κάστρο της πόλης καθώς και το Αρτεμίσιο, τόπος που φιλοξενεί τον ναό της «Προσηνώας Αρτέμιδος» που πρόκειται να ανασκαφεί
  •  Μνημεία νεότερης ιστορίας είναι ο Πύργος του ποιητή Γ.Δροσίνη στις Γούβες με τη μεγαλεπήβολη και εντυπωσιακή εικόνα και ιστορία, τα οχυρά που κατασκεύασε ο Ι.Μεταξάς στη διάρκεια του ελληνογερμανικού πολέμου το 1941 στην παραλία του ίδιου τόπου, ένα καταπληκτικό νεοκλάσσικό κτίριο στο Ασμήνιο, κάποιοι νερόμυλοι στα Βασιλικά και το Ασμήνιο, ένα λαογραφικό μουσείο στον Άγιο και την Ιστιαία  και διάφορα εξωκλήσια απ’ τη Βυζαντινή εποχή.
  • Ενταγμένη στο δίκτυο Natura είναι και το Μικρό και Μεγάλο λιβάρι στην Ιστιαία, περιοχή με έντονο οικολογικό ενδιαφέρον για τη χλωρίδα και την πανίδα της.
  • Θρησκευτικά προσκυνήματα, τα οποία ικανοποιούν αναμφίβολα τους πιστούς που αναζητούν τη λύτρωση και την ευτυχία στη θρησκεία, υπάρχουν αρκετά στην περιοχή μας εκτός απ’ τις πολλές εκκλησίες και τα εξωκκλήσια. Το μοναστήρι του Αη-Γιώργη  στα Ήλια, της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, του θαυματουργού Οσίου Δαυίδ στη Λίμνη, της Παναγιάς Ντινιούς μέσα σ’ ένα υπέροχο πλατανοδάσος στην Ν.Σινασσό.

Ο τόπος μας θα σας γοητεύσει! Εντάξτε τον στα σχέδια σας όλες τις εποχές του χρόνου και δε θα το μετανιώσετε! Σας περιμένουμε για να σας προσφέρουμε τη ζεστή φιλοξενία μας.